5 provocari majore in domeniul securitatii informatice in 2015

5 provocari majore in domeniul securitatii informatice in 2015

Evolutia constanta a nivelului de complexitate a amenintarilor informatice, diversificarea metodelor de atac si cresterea permanenta a numarului de brese au facut ca securitatea sa devina un element diferentiator esential pentru zona enterprise si o prioritate constanta a mediului business in ultimul deceniu.
Anual, pe baza evolutiilor decelate in piata, specialistii lanseaza o serie de avertismente asupra principalelor zone de risc care se prefigureaza in urmatoarea perioada. Iata cateva dintre cele mai frecvente „nominalizari” ale acestora pentru 2015:

  • extinderea in amploare si complexitate a atacurilor de tip DDoS. (estimarile sunt ca, anul acesta, se va depasi bariera Terabyte) si XSS;
  • aparitia de noi metode de exploatare si valorificare a breselor de securitate si a infectiilor pe terminalele mobile;
  • o schimbare semnificativa a modului de abordare la nivel de utilizator final (vizibila mai ales in cazul solutiilor antivirus si metodelor de autentificare);
  • cresterea ratei de adoptie a solutiilor IDS si IPS (focusul se muta pe depistarea anomaliilor din retea) si a uneltelor de tip „sandbox”;
  • crearea de noi metodologii dedicate testelor de penetrare si de auditare a nivelului de securitate al companiilor.

Gradul de risc al amenintarilor informatice este amplificat anul acesta de adoptia extinsa a serviciilor Cloud si a modelului BYOD in mediul enterprise, precum si de aparitia si dezvoltarea proiectelor Internet Of Things de amploare.
Toate aceste fenomene genereaza o nevoie crescuta de unelte de securitate complexe, capabile sa gestioneze eficient o gama extinsa de probleme. Care, la randul sau, va induce, potrivit analistilor, un fenomen de consolidare la nivelul vendorilor din piata si o crestere a costurilor organizatiilor cu resursa umana specializata problemele de securitate IT.

Daca doriti sa fiti la curent cu ceea ce conteaza in industria telco, sa aflati informatii despre tendintele actuale in domeniul IT&C si despre modul cum evolueaza piata locala, inregistrati-va la Ziua Comunicatiilor 2015, cea mai importanta expo-conferinta internationala TELECOM din România, care va avea loc in data de 28 aprilie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Grand Ballroom. Evenimentul reuneste anual peste 700 de participanti, jucatori-cheie la nivel decizional din peste 20 de ramuri: TELECOM, IT, Comert Electronic, Energie, Securitate, Banci, Auto, Transport, Guvernamental, Ambasade, Media (ziaristi), Electronice, Consultanta, Servicii, Sanatate, Educatie, Retail, Constructtii, Mediu, Lemn/Mobila, Vinuri, Turism.

Participarea este gratuita, iar accesul la eveniment se face pe baza listei de inscriere, care se gaseste pe site, Sectiunea Inregistrare.

Pentru alte informatii despre eveniment, va rugam sa ne contactati la:

Echipa ZCOM
E-mail: [email protected]
Tel. fix: 021 410. 79. 62
Mobil: 0724.027.720


Trimite acest mesaj catre prietenii tai!

Organizatori

 
agnor
 
its events